Prenataal consult voor persoonlijk advies

Heb je liever een persoonlijk gesprek met de lactatiekundige dan kun je een prenataal consult aanvragen. Tijdens dit consult geef ik voorlichting over de borstvoeding, maar we hebben ook uitgebreid de tijd om jouw persoonlijke vragen te beantwoorden. Bij dit consult krijg je een persoonlijk borstvoedingsplan. Helemaal speciaal gemaakt op jouw wensen. Deze kun je meenemen naar de plek waar je gaat bevallen. Zodat de mensen om je heen weten hoe je borstvoeding wil gaan geven en hoe je geholpen wil worden. Zo ben je goed voorbereid op een goede start van de borstvoeding periode!

Een consult van een lactatiekundige is vaak niet één van de dingen waar je aan denkt tijdens de zwangerschap. Maar toch is het goed om alvast goed na te gaan denken of je straks borstvoeding of flesvoeding wil gaan geven aan je kindje. Waarom zou je borstvoeding gaan geven en wat zijn de voordelen dan van borstvoeding? En hoe moet dat dan?

Je kan uiteraard veel over borstvoeding gaan lezen op internet, een borstvoeding cursus bezoeken of een cursus online volgen. Maar sommige moeders vinden het heel vervelend om persoonlijke vragen in een groep te moeten stellen aan de lactatiekundige. Zoals bijvoorbeeld: “ik heb een ingetrokken tepel, kan ik dan wel borstvoeding gaan geven?” Dat hoeft natuurlijk niet iedereen te weten. Dat is iets heel persoonlijks.

Er zijn zorgverzekeraars waarbij je je huidige pakket tijdens je zwangerschap nog kan omzetten naar een aanvullend pakket. Dit hoef je dan niet voor 31 december te doen, maar kan dus het hele jaar door. Vraag het even na bij je zorgverzekeraar!

Een prenataal consult kun je aanvragen via een consultaanvraag en dan plannen we een gesprek in. Een prenataal consult kan bij LEIN vrouwenzorg in Son of bij je thuis plaatsvinden. Tijdens een prenataal consult krijg je informatie over de borstvoeding, maar daarnaast bespreken we ook jouw persoonlijke vragen.