Hoe bereid je je voor op de borstvoedingsperiode?

Veel moeders willen zich goed voorbereiden op de borstvoedingsperiode. Maar welke cursus of workshop past bij jou? Ga je liever naar een workshop toe met allemaal zwangere vrouwen of wil je graag een online cursus volgen? Maar er zijn ook moeders die persoonlijke vragen hebben en liever een 1 op 1 gesprek willen met de lactatiekundige.

Ik bied daarom 3 verschillende mogelijkheden aan:

  1. Online cursussen borstvoeding
  2. Workshop borstvoeding bij LEIN vrouwenzorg in Son
  3. Prenataal consult voor persoonlijk advies

Wie ben ik?

In de afgelopen 15 jaar heb ik op diverse kinderafdelingen en neonatologie/kraamafdelingen gewerkt. Door mijn jarenlange ervaring als neonatologie verpleegkundige, heb ik veel kinderen kunnen helpen bij de borstvoeding. Dat was niet altijd even makkelijk. Deze kinderen waren altijd ziek, te klein of te vroeg geboren. Ik wilde graag leren hoe ik deze moeders en hun kinderen nog beter kon helpen. Daarom ben ik in 2017 de opleiding tot lactatiekundige gaan volgen en heb ik het internationaal examen behaald in 2018. Ik ben nu lactatiekundige IBCLC en een specialist op het gebied van borstvoeding.

Mijn jarenlange ervaringen heb ik gebundeld in een online cursus die opgebouwd is uit diverse cursussen. Ik ben van mening dat borstvoeding geven mooi en natuurlijk is. Dat als je je kindje volgt er weinig problemen zullen ontstaan. Vaak ontstaan er problemen door het ingrijpen van buitenaf. Als je de natuur zijn gang laat gaan dan gaat het veel beter. Maar dan moet je wel weten wat normaal natuurlijk babygedrag is.

Saskia van Gerven